SASTOJCI:
1kg skuše
1limun
2-3 kašike maslinovog ulja
nekoliko listića svežeg ruzmarina
3-4 čena belog luka
so
folija
Priprema:
- Pripremiti marinadu za premazivanje ribe - sitno iseckan beli luk i listiće ruzmarina i pomešati sa maslinovim uljem. Umereno dozirati ruzmarin jer iako njegovo zelenilo na oko deluje veoma lepo previše ovog začina može da pokvari ukus.
- Posoliti ribu i premazati je marinadom sa svih strana.
- Tanko iseći limun i ređati ga u unutrašnjost ribe.
- Ribu uviti u foliju na način koji će kasnije biti jednostavan za razmotavanje (uvijena folija zadržava toplotu pa su moguće opekotine od pare prilikom uklanjanja folije).
- Peći oko 90-120 minuta na temperaturi oko 170 stepeni. Pola sata pred kraj pocepati gornje slojeve folije i ostaviti da se riba lagano zapeče.
Fotografije: Dubravka G.
Ja na isti nacin spremam svoju ribu i uvijek ispadne savrseno, socno i cak moj muz koji ne voli ribu, "polize" cijeli pijat. :)
ReplyDeletehttp://lartoffashion.com
Mi kući redovno spremamo skušu na ovaj način, samo od začina dodajemo još i sveži peršun. I baš je da prste poližeš. :)
ReplyDelete