Thursday, September 27, 2012

Inspiration: Baroque

Kada su još proletos osvanule kolekcije za jesen/zimu 2012. odmah je bilo jasno koji trend će osvojiti srca mladih dama. A kako i odoleti tim bogatim buketima ruža, nizovima bisera i bucmastim anđelčićima, i svim onim svetlucavim raznobojnim draguljima i kamenčićima. Sva dramatika i dinamika baroka, njegovi motivi i snaga izraza dobili su novu modernu interpretaciju pretočenu u haljine, nakit, obuću i torbe, a njegov duh ponovo za trenutak oživeo na modnim pistama i ulicama. E sad, kako se radi o trendu kome je Odsustvo Umerenosti drugo ime postavlja se pitanje kako pronaći pravu meru i primeniti ga u praksi? Iako su mnogi dizajneri u svojim kolekcijama obradili temu baroka, nekako je u najvećoj meri zaživela verzija koju su ponudili Dolce & Gabbana, što se verovatno može pripisati najočiglednijoj interpretaciji, vezene ruže i anđelčići ušuškani u cveću na crnoj pozadini, jasno kao dan, zar ne? Najbolja mera je u stvari dobro staro pravilo, detalji. Iako se na taj način gubi mnogo od početne ideje, ipak je bolje nego totalno kostimirajne u goblen.  Međutim, koliko god ovaj trend bio primamljiv njegova praktična strana je veoma ograničena, ali i tome ima leka, te na primer pored detalja,  dobar način za njegovu primenu je izbor komada odeće poput blejzera, suknje ili košulje koji ostavlja dosta prostora za kombinovanje.

Thursday, September 20, 2012

Alberta Ferretti SS 2013.

Danas imam mali plan, plan da poglede usmerene ka tmurnom kišovitom nebu preusmerim u nekom drugom pravcu, naravno lepšem. A u toj nameri će mi pomoći, gotovo kao poručena očaravajuća kolekcija Alberte Ferretti za proleće/leto 2013. Te za početak samo par detalja, onako da zagolicaju maštu i posluže kao obećanje čiste lepote inspirisane morskim dubinama.

Friday, September 7, 2012

BCBG Max Azria Spring 2013.

Nisam sklona oduševljavanju, ali kada se oduševim, onda je to to! Iako su revije za proleće 2013. u fazi zagrevanja, jedan od favorita, bar što se mene tiče, je već izdvojen. Kolekcija za proleće 2013. brenda BCBG Max Azria. Zašto? Zato što na neverovatan način objedinjuje snagu i ženstvenost. Istovremeno deluje moćno, a opet nežno i krhko. Zato što ima boja taman onoliko koliko treba, i zato što su losos crvena i boja slonovače u savršenoj harmoniji sa crnom i belom. Zato što torbe koje prate sve to izgledaju neverovatno dobro. Zato što je tako drugačije, a opet tako blisko i poznato. Zato što jednostavno prija oku. Rekla bih da je to dovoljno razloga, a vi?

Wednesday, September 5, 2012

French manicure with a twist

Dobra stara klasika i uredno sređeni nokti u vidu francuskog manikira su dobili svoju restilizovanu varijantu koja je uobičajenu belu boju proglasila za demode i otvorila nove mogućnosti za eksperimentisanje. Na neki način ovaj stil predstavlja dobru priliku da odmorite nokte od svih onih agresivnih intervencija koje podrazumevaju izlivanje gelova ili nadogradnja. Sve što vam je potrebno su kratki nokti, malo vremena i neka vama interesantna kombinacija boja. Kombinacija koja se meni učinila zanimljivom je upravo ova bordo zlatna. Lakovi koje sam koristila su meni omiljeni Oriflame lakovi, kojima se na kraju uvek vraćam, i boje Passion red i Natural bronze. Iskreno, dok pišem ove redove pogled mi neprestano pada na nokte, deluju neobično i svakako su nešto drugačije od onog na šta sam navikla ali mi se ovaj izgled čini kao interesantna ideja koju ću sigurno povremeno praktikovati. A sada reč imate vi...

Saturday, September 1, 2012

Summer recap

Iako nije kalendarski, prvi septembar za mene na neki način predstavlja psihološki kraj leta. A verujem da i mnogi od vas imaju taj doživljaj, ipak se tokom godina školovanja taj osećaj vremenom uvuče pod kožu i tu ostane zauvek. Sve u svemu, vreme je da se ponovo ozbiljno razmisli o planovima i obavezama, da se misli o izležavajnu i plažama ostave po strani za narendu godinu, a prioriteti opet racionalno odrede. Kako je prethodnih meseci nisam napravila ni jedan post ove vrste, danas koristim priliku da na neki način stavima tačku na leto pre nego okrenem novu stranicu bloga ispisanu jesenjim bojama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...