Thursday, September 20, 2012

Alberta Ferretti SS 2013.

Danas imam mali plan, plan da poglede usmerene ka tmurnom kišovitom nebu preusmerim u nekom drugom pravcu, naravno lepšem. A u toj nameri će mi pomoći, gotovo kao poručena očaravajuća kolekcija Alberte Ferretti za proleće/leto 2013. Te za početak samo par detalja, onako da zagolicaju maštu i posluže kao obećanje čiste lepote inspirisane morskim dubinama.

I verujem da se moj vatreni horoskopski znak negde već uveliko buni na ne znam koji po redu post posvećen upravo modi koja inspiraciju crpi iz morskog plavetnila, penušavih talasa, svetlucavog sedefa, raskošnih korala, stvarnih i nestvarnih morski stvorenja, ali ova oda posvećena lepotama mora jednostavno ne može proći nezapaženo. 

Da li je stvar u raskošnim nizovima perli, čipki tananijoj i od paučine, tankim svilenkastim tkaninama koje lelujaju poput nemirne vode ili vrhunski majstorluk u spajanju svega toga i taj romantičan i sanjiv osećaj koji budi kolekcija... Verovatno sve po malo u svojoj jedinstvenoj harmoniji.

Iako ovo možda neće biti kolekcija o kojoj će se najviše pričati i koja će pobrati najviše uzdaha modnih sladokusaca upravo zbog svoje prenaglašene suptilnosti i odsustva sposobnosti da šokira, verujem da će ipak pronaći put do onih koji od mode očekuju nešto drugo od zavođenja na prvu  loptu i groteskne umetnosti.

17 comments:

 1. boje su stvarno predivne :D

  ReplyDelete
 2. Baš sam malopre videla kolekciju i oduševila se.

  ReplyDelete
 3. Oduševljena sam kolekcijom! Apsolutno oduševljena! Ne mogu izdvojiti komad koji mi se najviše sviđa jer mi je sve zaista WOOOOOW *.*
  Dora

  ReplyDelete
 4. Lepo si rekla jedinstvena harmonija! :)

  ReplyDelete
 5. Zene su prave zene u AF kreacijama! Zestoki zaljub <3

  ReplyDelete
 6. predivni komadi, a ove zelene nijanse oduzimaju dah... bajkovito. savrseno.

  ReplyDelete
 7. these dresses are so beautiful <3 i just followed you
  http://coeursdefoxes.blogspot.com/
  http://www.facebook.com/CoeursDeFoxes

  ReplyDelete
 8. iako sam i sama vatreni znAK, nikad dosta morskog plavetnila, penušavih talasa, svetlucavog sedefa, raskošnih korala, stvarnih i nestvarnih morski stvorenja...morala sam da iskopiram jer si tako lepo napisala. Svaki komad mi je kao iz sna...

  ReplyDelete
 9. ja tim morsko-paun bojama ne mogu da kazem ne ;)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...