Wednesday, April 25, 2012

Divas and Dreamland

Danas jedna modna poslastica, taman da unese dovoljno boje u ovaj kišni april. Pa da krenemo od početka. Kao što možda znate, srpsko izdanje čuvenog magazina Elle ovih dana slavi sedmi jubilarni rođendan. A kako bi se ovaj važan datum obeležio, majski broj je u potpunosti posvećen onima koji čine modu, a to su manekenke i dizajneri. Na meniju su dva, duhom potpuno različita editorijala, jedan obojen prolećnim vrtlogom boja, i drugi malo ozbiljnijijeg tona, koji slavi i veliča dive srpskog modelinga.




Optimizam i dobro raspoloženje koji pršte na sve strane dočarale su Jefimija Jokić i Neva Rok, a vesele boje i najrazličitiji likovi iz Diznijevog u modu pedesetih unose mladalački duh. Ležernost pre svega, ali ne na račun ženstvanosti. Pa zar može lepše i bolje?

Foto: Miloš Nadaždin, Moda: Nenad Janjatović, Šminka: Branislava Kostić, Kosa: Đurđica Ivanović za salon Đuka, Modeli:Jefimija Jokić i Neva Rok International Scouting OfficeAsistirali: Gordana Manojlović i Adela Jovanović

Posebna pažnja posvećena je divama modelinga u Srbiji. Dame koje su prethodnih decenija bile kraljice modnih pista pred kamerom Miloša Nadaždina prisetile su se svojih početaka. Simbolično tu je sedam dama: Tamara bakić, Ivanka Dvojaković, Vanja Govorko, Tanja Stevanović. Ljiljana Perović, Ljiljana Erić Simjanović i Irena Mišović.

Foto: Miloš Nadaždin, Moda: Nenad Janjatović, Šminka: Maja Radaković, 
Frizura: Đurđica Ivanović za salon Đuka

Tim magazina Elle zavirio je i u radionice najpoznatijih srpskih kreatora koji su sa čitaocima podelili svoju viziju mode. Za sve bogatiju Elle biblioteku ovoga puta na temu vrlina pisali su: Svetislav Basara, Jelena Lengold, Teofil Pančić, Uglješa Sajtinac, Borka Pavićević, Slavoljub Stanković i Vladislav Bajac.
Elle tim je u svom rođendanskom broju čitaocima pripremio mnogo zanimljivog sadržaja na više od 200 strana, a tu je i posebno poklon izdanje magazina Elle Decoration. Zaista, pravo modno štivo za uživanje i kolekciju.

I za kraj višnjica na vrh torte, predivna naslovnica, koju je fotografisao Miloš Nadaždin, a stilizovao novi modni urednik Elle magazina, Nenad Janjatović.


20 comments:

  1. Ne znam da li mi se više dopada prvi ili drugi editorijal... Savršeno, zaista ;))

    ReplyDelete
  2. svaka čast za Srpski Elle! Sve mi se jako sviđa, i jako cijnim kada se radi sa domaćim materijalom a ne samo preuzme i prevede materija iz drugih magazina ..što nažalost većina radi..

    ReplyDelete
  3. Odlicno je, devojke su preslatke.

    ReplyDelete
  4. Da novi ELLE je odlican.Moda u njemu je i vise nego inspirativna, ali najvise sam se obradovala za Madonnin intervju i portret dizajnerke Roksande Ilincic, kao tekst o Iman koja je voljena zena David Bowie-a vec preko 20 god.
    A moda u Dreamland je bas zabavna!!
    Svaka cast za srpski ELLE!!

    ReplyDelete
  5. Ja ne znam zasto samo ja nisam odusevljena novim brojem. Jedina dobra stavr je Roksanda.

    ReplyDelete
  6. Oba editorijala, na razlicit nacin, genijalna!

    ReplyDelete
  7. Baš lepo post, i lepo izdanje magazina :) Odlepila sam za animal print naočarima sa treće slike :)

    ReplyDelete
  8. da li se to samo meni cini da ovako snaznih licnosti danas nema na pistama?Postovanje za svaku od ovih zena koje su pravi pioniri svog posla.

    ReplyDelete
  9. Mnogo volim nas Elle!

    bravo za Nenada<3

    ReplyDelete
  10. odusevljena sam ovim drugim :))

    ReplyDelete
  11. e da mi je znati cije su cipele na naslovnici. bas bi mi pasale za vjencanje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i ja ih obozavam, imas da ih kupis u Beogradu, u L'atelier radnji(kralja petra). slikala ih ja u ovom postu: http://anastasija-stasha.blogspot.com/2012/04/l-atelier-fashion-concept-store.html

      Delete
  12. A na naslovnici moja prelepa drugarica Nevena Rokvic ♥

    ReplyDelete
  13. Oba editorijala su savrsena :)

    ReplyDelete
  14. Elle je razvalio sa novim brojem!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...