Saturday, August 27, 2011

She is ... Femme fatale




Došlo je vreme da se povuku sve simpatične školarke, romantične princeze, nežne balerine i ostale krhke lepotice jer ona se vratila, bolja nego ikada, mudrija za iskustvo svojih prethodnica, sa ciljevima dostojnih svojih naslednica, jednako moćna i zanosna, misteriozna i neuhvatljiva. Ona je ... Femme fatale.
Njena boja je crna, jer ona je snažna i moćna, jer je nedokučiva i misteriozna, jer je to boja uspeha a ona uspeva u svim svojim namerama, bez izuzetka. Njena boja je crna jer je istovremeno elegantna i sexy, suptilna   u svojoj primamljivosti, osvaja brzo u samo jednom trenu.


Ona je elegantna, zavodljiva. Nejn seksipil je snažan, i sve samo ne vulgaran. Moglo bi se reći da je prava dama, ali dama sa još nekoliko dodatnih kvaliteta. Njena silueta je istaknuta, ali odeća koju ona sada nosi nije prekratka, ni preuska, i definitivno nije napadna. Upravo zbog toga je fatalnija nego ikada, jer igra pametno i sa stilom.


Može da bude zakopčana do grla, ali opet ćete je prepoznatai. Ona je snažna, gotovo čelična. Šminka koju bira ove godine je svedena, klasična, sa naglašenim očima i neutralnim usnama, dok je crveno rezervisano samo za nokte, osim ako i oni nisu neutralnih tonova.


Može da bude tajnstvena, da skriva svoj pogled senkom velikog šešira, i svoju siluetu luksuznim krznom. Nakit na njoj nikada nije u prvom planu. Ako ga nosi, bira uglavnom jedan ključni komad, pri čemu on ostaje u njenoj senci. Akcenat je na kompletnom utisku, i stavu kojim ona zrači. Ona nije od onih koje ukrasima privlače pažnju. 


Ona voli da se igra, eksperimentiše. Iako poznaje sva pravila, kada to želi, krši ih i piše nova. Ona sigurno korača i savršeno zna šta hoće. Može da bude luckasta kada to želi i kada joj odgovara, a da nikada ne bude izveštačena, jer ona sve radi kako oseća i sledi svoje želje. Ona je uvek prirodna u svom nastupu.


Ne postoji način da se preko noći postane Femme fatale. Sa tim se rađa i postaje vremenom. Listajući časopise može se steći utuisak da je lako izgledati kao jedna od njih. I zaista, nema ničega komplikovanog u biranju crne haljine koja naglašava siluetu i visokih potpetica. Ali teško je prekopirati njen stav, odglumeti njenu pojavu, i taj fatalni pogled...  Svaki pokušaj može vas odati da ste samo trendseterka maskirana u fatalnu zavodnicu, osim ako se i u vama ne skriva jedna koja nestrpljivo čeka da je pronađete i pokažete svetu.


32 comments:

  1. Jooooj a gde ja tako da se obucem? :(

    ReplyDelete
  2. ne znam šta da ti kažem :) meni je bilo zanimljivo da je ovako predstavim, pa ko voli... :)

    ReplyDelete
  3. Sjajno, posebno mi Lanvin interesantan, ali stvarno dobro je zapazila J. gde tako da se covek uputi!

    ReplyDelete
  4. Bravo Dubravka!Uzivala sam u postu :)

    ReplyDelete
  5. Meni se dopada Jason Wu, kolazi su savrseni ali i nacin na koji si je predstavila, svaka ti cast! odlican tekst i odabir garderobe... Ona Pucci haljina mi je nesto najlepse sto postoji trenutno!

    ReplyDelete
  6. hvala Jovana i Mina :)

    a gde se tako obući... pa realno crna haljina i cipele mogu svugde, bilo kakav izlazak, neki svečani događaj, i bilo koja prilika koja se razlikuje od običnog dana, s tim da će neko u toj kombinaciji biti femme fatale jer se tako oseća oduvek, a neko će biti klasična devojka sa stilom, a neko opet i sa tom kombinacijom može da omaši pa izgleda jeftino.
    u principu, stvar je kako stvari posmatraš, da je naslov bio recimo mala crna haljina mislim da niko ne bi pitao gde tako da se obuče, zar ne :)

    ReplyDelete
  7. awesome all this sets!!!!!! i love the Ralph Lauren !!!!!!!!

    hugs dear !

    ReplyDelete
  8. Kako lepi setovi! Love them! :D

    ReplyDelete
  9. stav je ono što uvijek prevagne a ja mislim da stav femme fatale nikad neću imati.. a morati ću bar da pokušam :D kako svršene žene.. a tvoj tekst mi je fantastičan!

    ReplyDelete
  10. Ne mora samo crna haljina, crni outfit uopste ume da bude okruzen magijom te vrste ;)

    ReplyDelete
  11. Hvala devojke :)


    @Venoma: Naravno, ni boja nije toliko presudna,ali su je kreatori ove godine zamislili ipak u crnoj haljini zato sam se fokursirala na tu kombinaciju i baš takvu ženu :)

    ReplyDelete
  12. Hello there :) Thanks for checking out my blog :) Ye, it's bittersweet89 lol.
    Yours is looking so great! I don't know why I didn't discover it sooner.
    I like all the details in your sets, just fabulous :)
    I'll follow you ^___^

    xx

    fashionandsacrasm.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. I LOVE these sets! So beautiful and inspirational, you are very talented!

    Have a great weekend!

    classy & fabulous

    ReplyDelete
  14. awesome. did you make these collages?? they are great!

    ReplyDelete
  15. love the 2nd and the 3rd sets

    http://alexandriajz.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Love it :)

    I follow you via google friends now.
    if you like, please follow back. It would make me very happy.

    Check out my English Fashion blog (and not my German blog):

    minnja.blogspot.com

    LOVE
    Minnja

    ReplyDelete
  17. Divno sve..najbolja mi je ona prva slika...obozavsm crne haljine..i sve elegantno...
    http://blumarine-blumarine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. sve od Lanvin-a bi htjela!

    fashionableroad.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Uf Salvatore Ferragamo i Emilio Pucci :)

    ReplyDelete
  20. these look sets are seriously amazing. xx opinionslave
    / twitter: @opinionslave

    ReplyDelete
  21. Znaci vrijeme je da izbacimo kandze i krenemo u napad! :D Dobar izbor! ;)
    xx,K.

    ReplyDelete
  22. Svidja mi se post!! I crna boja, uvijek. Minni

    ReplyDelete
  23. odlicni su setovi ... meni je ff npr kate moss, smokey eyes, cizme, rascupana kosa, bose noge, sorc, uvek me vise podseti na vamp neki izgled nego na glamurozan ... :)

    ReplyDelete
  24. nije mi to palo na pamet, da ih podelim na glamurozne i vamp :) još malo pa će nastati cela klasifikacija:) ja nešto ne volim nju,(i čini mi se da sam jedina na svetu)...

    ReplyDelete
  25. I like the femme fatale collage! The dress is gorgeous!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...