Wednesday, August 29, 2012

Fall 2012 colors

Na prvi pogled moglo bi se reći da će ove jesen biti aktuelno gotovo sve boje. Međutim oko pažljivog posmatrača primetiće da su u pitanju tačno određene nijanse i gotovo matematički precizano definisane boje. Nisu to jednostavno žuta, crvena, i pink. Sada su to medeno zlatna, flamenko crvena, i vatreno pink. Možda će sada neko reći kako je svo to filozofiranje i definisanje boja totalno besmisleno i nepotrebo, i zapravo, biće u pravu, jer realnost u kojoj, kada su u pitanju boje u trendu, zapravo znači da će prodavnice biti preplavljene tačno ovim nijansama i nijednim drugim, te će svaki prosečan kupac tražiti i dalje samo žutu, crvenu i pink. A i što bi se opterećivao kada je neko drugi umesto njega izabrao i odlučio koje će se boje voleti ove sezone. Pa da vidimo koje će nam to boje grejati kišne dane i unositi vedrinu u tmurnu  jesen.

Friday, August 17, 2012

Paradise.

Ponekad nije potrebno otputovati daleko da bi se uživalo u nestvarnim lepotama prirode. Na svega nekoliko sati vožnje nalazi se Prnjavor (BiH), gradić ušuškan u slivu reke Ukrine. Neka priroda koja zavodi svojom jednostavnošću, tišinom i nestvarnim zelenilom bude uvertira za neke od narednih postova koji su nastali upravo tamo...

Tuesday, August 7, 2012

Sunset.

Odmor shvatam bukvalno i ozbiljno, pa se uvek sa zadovoljstvom diskonektujem iz stvarnog sveta i zaronim u onaj gde ne postoje dani, zvuk telefona, gde je internet nepostojeća imenica ostavljena na čekanju, gde se vreme deli na ono pre i posle plaže, a ne na dane i noći, gde je jedina obaveza prepustiti se uživanju i zaboraviti na sve sem onog što se dešava ovde i sada. Štikle su ostavljene kući, a fotoaparat je morao da čeka da se sunce približi zapadu i beleži isključivo tu rumenu svetlost pri zalascima. Možda nisam bila najvrednija blogerka na zadatku, ali našlo se malo vremena i za to, i doduše nešto teže, malo prostora bez ljudi koji upadaju u kadar. A danas, dok sumiramo utiskre pre nego što večeras ponovo spakujemo kofere u potpuno drugačijem pravcu, nekoliko fotografija Budve okupane suncem koje zalazi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...