Sunday, June 24, 2012

Escape from hot reality

Dok me letnja vrelina polako vraća u realnost skoro da se pitam da li su dani bez interneta, daleko od vrelog asfalta bili stvarnost. Priznajem, kriva sam, po optužnici za beg od realnosti na neko lepše mesto. Na mesto gde vazduh miriše na bor i gde planinski vetar donosi to preko potrebno osveženje, osveženje i misli i tela. Na mesto gde su livade prekrivene leptirima, gde se budi uz cvrkut ptica, gde kafa miriše jače i gde se smeh dalje čuje. Tamo gde se doručak deli sa vevericama i gde planinski vrhovi zovu gore, da zaustave dah širinom pogleda i osvoje svojom lepotom.

Tuesday, June 12, 2012

Metal & metallic embellish

Dok se atmosfera polako zagreva brojimo dane do početka leta. A šta još bolje može zagrejati atmosferu i podići raspoloženje od sjajnog blistavog metala. Iako je i dalje prisutan, metalik trend više nije dovoljan, jer postoji nešto još sjajnije i privlačnije, a to su aplikacije i dekoracija od metala na obući, torbama i drugim modnim dodacima, u spektru od ledenih do užarenih vatrenih tonova. Malo sjaja nikada nije na odmet kako za moderan i futuristički izgled, tako i glamurozni, ali i onaj svakodnevnim Na kraju krajeva, svima nam je dobro poznato da malo metalnih detalja na rimljankama čine pravo čudo i za najjednostavniju odevnu kombinaciju, zar ne :)


VBH, Giambattista Valli

Saturday, June 2, 2012

Straw accessories for summer 2012

Leto me uvek podseća na slamnate šešire i torbe za plažu. Iako je današnji dan daleko od pravog junskog dana koji najavljuje vrelo leto, to ipak nije razlog da ne pričamo o letnjim trendovima, a jedan pravi letnji nam se široko osmehuje. Slama kao materijal za izradu modnih dodataka je ponovo postala inspirativna dizajnerima, a kao rezultat dobili smo veoma dekorativne torbe i cipele, s tim da mogućnost njihovog kombinovanja u velikoj meri prevazilazi plažu i ležerne letnje kombinacije, na moje veliko zadovoljstvo. Postali su veoma šik i zabavniji su nego ikada, a kombinacije tekstura slame i drugih materijala su beskrajne, počevši od kože, pa sve do raznobojinih kamenčića koje krase Dolce & Gabbana sandale, prelepo zar ne? Dok pišem ove redove, kiša polako lupka u prozor, savršeno za maštajne i  sanjarenje o nežnoj beloj čipkanoj haljini, obući ili torbi u ovom fazonu, i nekoj plaži daleko od svih obaveza i svakodnevice.

Anya Hindmarch
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...