Saturday, January 28, 2012

Adorable sweaters

Sneg, minus, hladnoća, džemperi... Debeli, pleteni, ušuškani. A najlepši, oni ručno rađeni, jer nema te mašine koja u džemper može utkati toliko ljubavi i toplote kao nečije ruke, zar ne? Ovo su samo neki od džempera koji su privukli moju pažnju, iz nekog razloga najviše ih je u beloj boji jer podsećaju na zimu, sneg... Na krjau posta se nalaze i fotke nekih mojih kombinacija sa džemperima koje su radile moje mama i baka, i još po neke.

Sunday, January 22, 2012

The most wonderful pastel shoes and bags for spring/summer 2012

Nakon uzbudljive prošlogodišnje color block pomame, na red dolaze smirenije boje, tople, nežne i lagane - pastelne boje. Svima onima koji prate trendove proleće će bukvalno mirisati na sladoled. Sve su tu, nežno roze, bledo zelena i bledo plava, lavanda, samo je potrebno odabrati omiljenu, a može i više njih, što da ne. Odlično se kombinuju sa belom, ali i međusobno, tako da su zapravo i veoma praktične. Ali najvažnije od svega obezbeđuju onaj blagi prizvuk romantike i ženstvenosti svakoj kombinaciji. Ovo su samo neki od modela koji diktiraju pomenuti trend, i moj pokušaj da pronađem skladan par cipela i tobre, što i nije bilo tako teško, jer su prolećne kolekcije prepune pastelnih boja. Moj favorit su definitivno nežni tonovi kajsije. A vaš?
Da li će biti popularne kao prošlogodičnje bold boje? Ne verujem. Osim što im fali malo jačine za to, tu je još jedan trend kada su u pitanju boje (a na redu je u sledećem postu), ali su svakao osveženje nakon svih tih jarkih boja. 

Diane von Furstenberg - Marni - Miu Miu

Donna Karan - Miu Miu - Aperlai

Friday, January 13, 2012

Beauty as weapon - Harem Royal jewellry

Butterfly Princess, Dedly Gorgeous, Vixen Queen, Dragon Dervish... nazivi asociraju na nešto što bismo mogli nazvati gotička bajka. Zapravo, radi se o veoma neobičnom nakitu Harem Royal, kreiranom da prikaže trenutak u kome je zarobljena metarmofoza leptira i drugih insekata, a koja na sofosticiran način spaja lepotu metarmofoze i oštrinu srednjovekovnog oružja. Istovremeno i fatalno i ženstveno, surovo i romantično.
Na izgled medicinski oštri srpovi polmeseca kombinovani su sa nežnim perjem, krznom i drugim materijalima dajući dramatičan spoj srednjovekovne lepote, gotike i neoviktorijanske prefinjenosti. Ravnodušni? Verujem da niste, ravnodušnost je stanje koje nije moguće u ovom slučaju. Čak iako nisam ljubitelj trenda isnpirisanog insektima (ko bi rekao pošto je ovo već drugi post o nakitu inspiranom insektima - prvi možete pročitati ovde) ovo otkriće sam zbog njegove neobične lepote morala da podelim sa svima vama koji uživate u ovom trendu.

Thursday, January 12, 2012

Divine feather

Perje je poslužilo kao odlična ispiracija za sezonu za nama i dalo poseban šmek najrazličitijim kreacijama, bilo da je korišćeno samo kao detalj ili kao osnovni materijal od koga su nastajala prava remek dela. Folder sa divnim fotografijama ovakvih haljina i drugih stvarčica se polako punio a danas će ugledati svetlost dana, ali samo njegov najinteresantniji deo. 
Kao što možete videti, upotreba perja nije svedena samo na elegantne i luksuzne komade, već se odevni predmeti od perja iznenađujuće pojavljuju u nekim neobičnim i pomalo sportskim kombinacijama... U svakom slučaju, uvek nežno i lelujavo poziva na maštanje i sanjarenje.

Thursday, January 5, 2012

Bags - high vs low fashion

Danas ponovo u okviru već ustaljene rubrike HIGH vs LOW FASHION pretražujemo modele poznatih dizajnera i njihove alternativne pristupačnije zamene. Ovaj put su na redu torbe. U nekim slučajevima sličnost je neverovatna, dok je u nekima osnovna ideja blago preoblikovana, ali je sličnost veoma očigledna i jasna i ne može se poreći. Da li su lepše, bolje (itd...) jeftinije ili skuplje varijante je tema za besmislenu diskusiju jer ima samo jednan konačan odgovor koji ide u prilog torbi sa desne strane, te je neću ni otvarati. No dobra stvar je da postoje i ove druge sa leve strane inspired by koje donose ideje sa modnih pisti direktno na ulicu među obične konzumente mode sa ne tako dubokim džepom.
Ko kaže da limun ne može biti sladak :)

Valentino vs Zara

NYC girl

Danas za sve nas jedan drugačiji New York. Onaj koji ostane kada mu se oduzmu Sex i grad, spletke iz Tračare, užurbane trendseterke, i vreme koje munjevito leti. Danas je na redu New Yourk sa slanim perecama, veselim kučićima, razbarušenom kosom, kioscima brze hrane i šarenim cvećem, mirniji i pitomiji, drugačiji. U pitanju je januarski katalog za Free People sa Karlie Kloss u glavnoj ulozi koja je  potpunosti dočarala američku lepotu, nenametljivo i divno. Editorijal koji se mora voleti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...