Wednesday, October 31, 2012

Best fall coats 2012/2013

Ne volim mnogo zimu, ali zimske kapute zato obožavam, te ovaj post posvećujem njima i najinteresantnijim trendovima. Kako je kalasika uvek ok, nju ovaj put preskačem, zadržaću se na onim pomalo neobičnim i drugačijim kaputima. Dok sam pripremala prethodni post posvećen trendovima (klik, klik), shvatila sam da ipak treba jedan poseban samo o kaputima, a jučerašnji sneg na Vencu me je dodatno motivisao da što pre završim, te se pred vama nalazi 10 po meni najzanimljivijih trendova kada su kaputi u pitanju.

***

1.Color blok  - Za početak nešto potpuno ludo i neočekivano, višebojni kaput koji pored boja kombinuje i više različitih teksutra zahvaljujući elementima od krzna. U dve reči, efektno i ušuškano.



2. Ogrtači su već duže vrema aktuelni, te ni ova zima neće biti izuzetak. Futuristički, svedeni, romantični, sa ili bez ukrasa, retro ili modernog kroja, svi dolaze u obzir.


3.Crveni kaput je nešto kao klasika, manje više uvek je prisutan. Iako su stilistima najviše pažnje privukli crveni predimenzionirani kaputi poput neverovatnog Calvin Klein kaputa sa fotografije, pametnji izbor su svakako oni nešto standardnijeg kroja koji će trajati koju sezonu više.


4. Intenzivne boje za prepoznatljiv efekat. Pink, žuta, plava, zelena za malo boje u zimskom sivilu.  

5. Nastavljamo sa bojama te prelazimo na kaputima sa neon detaljima. Definitivno nesvakidašnje i neobično, ali veoma primamljivo te u tom maniru tri stilski potpuno različita kaputa kojima je zajedničko upravo prisustvo neon detalja. Kaput koji se definitivno izdvaja.


6. Kaput bez kragne, čista klasika i elegancija. Naravno, da ne bi sve bilo potpuno jednostavno malo dinamike se može uneti čipkom, prugama u boji ili efektnim dugmićima. 



7. Nežno pink kaput - Nežno pink je definitivno jedna od vodećih boja sezone te bi bilo nemoguće da je zaobišla kapute. Iako je sve samo ne praktičan, ipak ima određeni šarm kome nije lako odeleti.
8. Predimenzionirano - Defintivno ključna reč kada su u pitanju kaputi. Široki kaputi, velike kragne i reveri, dugi i polu dugi kaputi...Pravilo glasi što veće to bolje! A pomenuti su već u prethodnom postu (klik, klik).

9. Raksoš baroka nije zaobišla ni kapute. Bogate teksturei dezeni su izbor koji se teško odbija.

10. I za kraj detalji od kože. Sve dolazi u obzir, kragna, rukavi ili nešto treće važno je da je koža prisutna makar i u nagoveštaju.


U nekim od narednih postova videćete i moj izbor, a do tada nadam se da ste pronašli svoje favorite i da vam je ovaj post makar malo pomogao da donesete odluku kakav kaput izabrati ove sezone.

12 comments:

  1. Prekrasni kaputu! Izbor je ogroman i skoro sve bih kupila sebi s ove liste :)

    http://lartoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. SAVRSEN POST! BOLD COLORS,, NARAVNO! :)

    ReplyDelete
  3. Moze, zeli jedan kaput-pelerinu, jedan sa baroknim detaljima i jedan skroz ravne forme ogromne velicine, ali da bude taman zna mene!!
    Super post!!

    ReplyDelete
  4. Crveni kaputic, kozni detalji i kaputi bez kragne! :) Crveni imam, a definitivno bih volela da nabavim i neki sa koznim rukavima recimo :))

    ReplyDelete
  5. Ne volim mnogo zimu, ali zato volim zimske kapute <3
    Plus jedan. :)))

    ReplyDelete
  6. Ja bih jedan ogromni crveni :D Ali mi se i takozvani cape mnogo sviđa!
    Super post i izbor sličica.

    ReplyDelete
  7. Obožavam kapute! Sad mi baš treba jedan oversized!;)

    ReplyDelete
  8. i love the brocade looking jackets!

    gorgeous!

    xx
    Glass of Fashion

    ReplyDelete
  9. Opet ti mene ubi u pojam svojim izborom!:/ Pa najmanje 7 kaputa bih odjednom izabrala...:D

    ReplyDelete
  10. Divni su svi ali Burberry je ipak savrsen!:)

    ReplyDelete
  11. Obozavam! Svaki! Rado bih dobavila jedan crveni... Ili u bilo kojoj jarkoj boji... Cape? Sa koznim detaljima... Pale pink! Rekoh vec - sve! :))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...