Friday, December 30, 2011

Wednesday, December 28, 2011

Withouh a good title...

Čini mi se da je ceo decembar obeležila novogodišnja euforija, ali to nije ništa novo, uvek je tako. Decembar je uvek mesec kolektivnog ludila. Dok jedni ushićeno kite jelku mesec dana pre vremena, usplahireno smišljaju planove, kombinacije pića, mesta i ljudi kako u ponoć ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, drugi kao da žive u nekom paralelnom univerzumu u kome ne postoji taj famozni doček i u kome se ne dešava ništa. Na kraju, kada se sabere svi smo tu negde između ove dve krajnosti. S tim da prva grupa ima daleko bolji marketing :)

Tuesday, December 27, 2011

100!


Danas je mali jubilej na blgou, stoti post! A čini mi se kao da je nedavno napisan prvi :)
Valjda tako biva, kada uživaš u nečemu, ne primetiš da vreme prolazi... I tako smo polako stigli i do prve trocifrene brojke. A kako se ujendo bliži i kraj godine, pravi je trenutak za rezimiranje onoga što je za nama, za donošenje odluka i kreiranje novih planova. Ali i trnutak da se zahvalim svima vama koji ste uz mene od početka, i svima vama koji pratite i redovno svraćate na ove stranice. Bilo mi je pravo zadovoljstvo družiti se u ovom kreativnom virtuelnom svetu, čuti vaše mišljenje, imati priliku da razmenim ideje sa svima koji mislite isto ili različito od mene, upoznati ljude sa sličnim interesovanjima i pri tome se sjajno zabavljati.
Takođe se zahvaljujem i onima sa ove moje strane tastarure, bez kojih ovaj blog sigurno ne bi ovako izgledao. Mojoj mami koja je konačno ove godine pristala da sa mnom podeli tajne svog divnog zanata i koja svaku moju ideju pretvara u opiljivu stvarnost, i Đorđu, koji strpljivo beleži moje kombinacije i ne uvek tako uspešno poziranje :)
Kako bi sledećih sto postova bili bolji i interesantniji, volela bih da čujem šta vam se posebno dopalo na blogu i čega biste voleli da bude više, kao i svaki drugi predlog i sugestiju :)

A do sledećeg posta ostanite mi zaljubljeni, magični i stylish!!!



Friday, December 23, 2011

Dsquared2 Pre-Fall 2012.

Ne umem da izaberem pravu reč kojom bih opisala koliko mi se dopada Dsquared2 pre-fall kolekcija za 2012. Umete li vi možda? Ako umete, dajem vam reč :)
Prelepe boje, jasne i žive, jednostavni krojevi, sa tek ko po nekom sitnicom da se iskoči iz kalupa svedenosti, mladalački i vrlo šik, i za svaki dan i za posebne prilike. Zatim te divne cipele, špic, u onoj pravoj meri, savršenoj i nepogrešivoj, sa šljokicama, u boji ili klasično crn, ali uvek jednako efektan. Preskočiću jedino cigaret pantalone (a i cigaretu u ruci), nikada mi neće biti jasne, ali ovo sivo odelo mi daje povod da još jednom preispitam stav prema njima, priznajem možda i nisu tako loše ako su krojene kako treba...a ove definitivno jesu.

Thursday, December 22, 2011

Bijoux Heart jewelry

Recept za savršen komad nakita bi mogao izgledati ovako: dvadesečetvorokaratno zlato, ukrašeno raznobojnim Swarovski kristalima po ideji Tracy Graham osmišljeno da zavodi i očarava na prvi pogled. Nežno ili glamurozno, uvek raskošno i svakako nešto što ne može proći neprimećeno.
Iako serijom najnovijih modela koketira sa motivima iz prirode poput insekata i životinjica (ako bolje pogledate primetićete aluziju na muve, paukove, hobotnice i druga stvorenja koji meni baš i nisu omiljeni trend), to radi sa takvom suptilnošću, pronalazeći elegantna rešenja da zaslužje jedan ogroman aplauz.

Wednesday, December 21, 2011

Obradujte sebe Giordano Torresi cipelama

Ne poznajem devojku koja je ravnodušna pred odličnim parom cipela. I ne poznajem devojku koja ima dovoljno cipela. Uvek su potrebne bar još jedne, zar ne? :)
Deda Mraz je ove godine stigao ranije, i nalazi se na adresi Dobričina br. 5, Beograd! Požurite tamo i obradujte sebe savršenim novogodišnjim poklonom. O čemu se zapravo radi?

Monday, December 19, 2011

Twitter

Hello everybody!
I just made my twitter profile, so from today, you can follow me there too :)
You can find me here...

Eh da, mislim da mi je nedostajao još jedan profil na netu...
A da ne bi bilo tako, par klikova je rešilo stvar, i profil je tu, tako da od danas možete da me pratite i na twitteru :)
Profil možete pronaći ovde.

Thursday, December 15, 2011

Madame X

New York, mačkast pogled, kafa za poneti, žuti taksi, duge rukavice, duh jednog prošlog vremena, opasno moćne štikle, elegancija, stav... i sve divno upakovano u editorijal za Muse Magazine. Pa još Salvatore Ferragamo, Lanvin, Christina Dior i Jil Sander ukombinovani veštom rukom Beth Fenton, a zatim zabeleženi od strane Mariana Vivancoa, i kao šlag na torti sve to upakovano u mini film koji ne treba propustiti. Pravo uživanje.

Wednesday, December 7, 2011

New Year suggestion

She's got a look

River in fall

Style.rs raspisuje konkurs, prijavi se i ti!

Blogeri i svi ostali ljubitelji mode, imam priliku da vas obavestim o konkursu koji je raspisao online magazin Style.rs. Javite se (na kraju posta se nalazi mail), pokažite svoju kreativnost i postanite i vi deo tima STYLE.RS.

Thursday, December 1, 2011

Internet and fashion

...ili kako Internet ubija kretivnost i stvara modne klonove.

Možete li zamisliti život bez interneta? Čini mi se iz dana u dan da je to sve teže. Ono što je nekada bila razonoda u slobodno vreme ili korisna alatka za obavjanje raznoraznih zadataka vremenom je postala opasna potreba, neizbežan posrednik u mnogim životnim sferama, i prosto bi bilo nemoguće da je zaobišla modu.
Čini mi se da je vreme kada se inspiraciju za odevanje tražila u časopisma, onim opipljivim od papira, muzičkim spotovima, filmovima, ljudima oko nas ili u nama samima, odavno iščezlo, kao da nije ni postojalo. Zapravo, kao da je dobilo neki uvrnuti oblik instant modne prosvećenosti u kojoj se poslušno prihvataju modna pravila kako bi se što pre dostigla onda tačka u kojoj osoba veruje da poseduje stil i umešost da ga iznese.
I tako, vredni učenici, budući modni "eksperti" pažljivo beleže u svojim poslušnim glavicama modne formule koje će im obezbediti nebrojene hajpove, lajkove i ostala virtuelna priznanja njihove modne stručnosti.
I svako ko je bar jednom provirio u taj viruelni svet običnih modnih smrtnika svestan je da takvi recepti postoje. I upravo njihovo prihvatanje uz odsustvo  bilo čega što sugeriše postojanje kritičkog stava ubija kreativnost, briše lični pečat i proizvodi još jednog po propisu obučenog modnog klona. Lepo obučenog, ali ipak klona.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...